Author: CCN
•9/18/2023 12:27:00 a.m.

 

Asociatia turistica sportiva civica si ecologista

CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)

www.ccn.ro tel. 0744-576836 e-mail: office@ccn.ro

====================================


MARSUL BICICLISTILOR CLUJENI EDITIA 162

de ZIUA EUROPEANA FARA MASINI


Clubul de Cicloturism Napoca (CCN) organizeaza vineri 22 septembrie 2023 a 162-a editie lunara a Marsului Biciclistilor Clujeni ( MBC162), cu plecare la ora 18:00 din Piata Unirii.


Sunt bineveniti orice locuitori ai zonei metropolitane clujene care au bicicleta in buna stare tehnica si echipata conform legislatiei rutiere. Participantii sub 16 ani trebuie sa poarte casca, asa cum prevede actuala legislatie.


Este o noua ocazie de intalnire, cunoastere si pedalare in comun a biciclistilor clujeni, dar mai ales o ocazie de a reaminti autoritatilor locale, publicului si presei de nevoia promovarii utilizarii bicicletei ca mijloc cotidian de transport in oras, componenta esentiala a mobilitatii urbane durabile si alternativa viabila la transportul automobilistic, alaturi de transportul in comun si deplasarea pietonala.


Este o ocazie mai speciala, pentru ca aceasta editie a marsului este dedicata Saptamanii Europene a Mobilitatii 2023, care se desfasoara in 16-22 septembrie, culminand in 22 septembrie cu Ziua Europeana Fara Masini, si este si aniversarea a 16 ani de marsuri lunare ale biciclistilor clujeni, o aniversare trista, pentru ca era de dorit sa nu mai fie nevoie de ele, sa o fi luat deja autoritatile locale in directia buna si publicul sa nu mai simta nevoia de proteste...


Participantii isi exprima din nou ingrijorarea fata de lipsa sau inadecvarea dezbaterilor publice a planurilor de noi infrastructuri de biciclete si fata de calitatea redusa a majoritatii pistelor de biciclete mai vechi si mai noi, existand uneori deficiente calitative grave la noile piste si mentinandu-se nerezolvate probleme la pistele vechi, de la latimea insuficienta la lipsa de continuitate, de la marcaje si indicatoare rutiere lipsa, la cele neclare sau gresit amplasate, ce pun in pericol biciclistii si alti participanti la traficul rutier.


Durata estimata a parcurgerii este de circa o ora iar traseul este un circuit in zona centrala si pericentrala, cu lungime de circa 6 km si diferenta de nivel neglijabila, astfel ca este accesibila oricui stie sa circule cu bicicleta.


Traseu propus: Piata Unirii - bd.Eroilor - p-ta A.Iancu - Cl.Dorobantilor str.Petofi Sandor - bd.21 Decembrie 1989 - p-ta A.Iancu - str.Cuza Voda - str. I.P.Voitesti - p-ta M.Viteazu - str. G.Baritiu - pista biciclete Parcul Central S.Barnutiu - str. G.Cosbuc - Cl.Motilor - str. P.Maior - p-ta L. Blaga - str. Napoca - p-ta Unirii - p-ta Unirii.


Evenimentul este din seria lunara de marsuri velo inceputa in septembrie 2007 in continuarea celei anuale incepute de CCN in 1998. Evenimentul se defasoara sub egida Federatiei Biciclistilor din Romania (FBR).


Detalii despre MBC162 se pot gasi si pe www.ccn.ro 

si pe pagina de Facebook a evenimentului:

https://www.facebook.com/events/1027083558331008


Cluj-Napoca, 17 septembrie 2023


Radu Mititean

director executiv CCN, , , , , , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 9/18/2023 12:27:00 a.m. and is filed under , , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.