Author: CCN
•9/28/2023 11:25:00 p.m.

 

RETEAUA PENTRU NATURA URBANA

O NOUA ASOCIATIE NATIONALA CONTINUA CAMPANIILE ONG


In 26 septembrie 2023 a avut loc la Bucuresti sedinta de constituire a asociatiei "Reteaua pentru Natura Urbana" (RNU) avand ca scop "protejarea si promovarea naturii in mediul urban si periurban/metropolitan in Romania, ca element indispensabil pentru calitatea vietii, protectia mediului si dezvoltarea durabila" si avand ca fondatori 13 ONG-uri de mediu din intreaga tara, care isi continua in acest nou cadru colaborarea avuta in ultimii ani pe aceasta linie.


Alaturi de Reteaua Geoparcurilor din România, RNU va beneficia de suportul financiar acordat de BRD Groupe Societe Generale intr-un parteneriat strategic pe termen lung, care are drept obiectiv conectarea comunitatilor rurale si urbane in scopul conservarii naturii si dezvoltarii durabile, unul dintre obiectivele parteneriatului in primul an fiind "Dezvoltarea Retelei de Arii Naturale Urbane din Romania si sustinerea pastrarii ariilor naturale urbane, fie ele paduri, pajisti ori zone umede, ca spatii pentru sanatate, recreere, educatie si conservare" in cele 10 orase in care proiectul deja se desfasoara - Bucuresti, Brasov, Piatra Neamt, Iasi, Cluj-Napoca, Bistrita, Satu Mare, Oradea, Arad si Timisoara.


Trei dintre organizatiile fondatoare ale RNU sunt active si in Cluj-Napoca si imprejurimi - asociatiile Societate Organizata Sustenabil (SOS), Clubul de Cicloturism Napoca (CCN) si Societatea Ornitologica Romana (SOR), celelalte 10 fiind: Societatea Carpatina Ardeleana Satu Mare (EKE), EXCELSIOR din Arad, ECO-TOP din Oradea, G.A.L. RURALIS din Bistrita, Centrul de Ecologie Montana (CEM) din Brasov, CODRII IASILOR, WALDEN din Piatra Neamt, CIVICA din Iasi, Asociatia Parcul Natural Vacaresti (APNV) din Bucuresti si Asociatia Kogayon din Costesti (Valcea).


Anexam comunicatul de presa emis la lansarea parteneriatului celor doua retele cu BRD, la finalul reuniunii de trei zile desfasurate recent ca finalizare a unei campanii comune anterioare derulate timp de doi ani de APNV in parteneriat cu Asociatia Funky Citizens, SOS, CEM si EKE si cu alte organizatii dintre cele 13 fondatare ale RNU si ale organizatii partenere, cu sprijinul financiar al Active Citizens Fund Romania, program finantat de Islanda, Liechtenstein si Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.


Detalii si la:

https://www.facebook.com/ReteauaPentruNaturaUrbana/

https://parcnaturalvacaresti.ro/am-lansat-coalitia-pentru-natura-urbana/

Comunicat lansare RNU parteneriat BRD


Radu Mititean

director executiv CCN

office@ccn.ro  

0744-576836







, , , , , , , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 9/28/2023 11:25:00 p.m. and is filed under , , , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.