Author: CCN
•8/13/2008 10:46:00 a.m.
Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini 133/18 RO-400457 Cluj-Napoca
tel. 0744-576836 e-mail: office@ccn.ro
CIF 5800675 Inregistrat MJ nr. 119/A/1992

I N V I T A T I E
la proiectia foto "BICICLETELE DORSALE - Comoditate si eficienta"

Clubul de Cicloturism "NAPOCA" invita publicul clujean JOI 14 august 2008, de la ora 20:30, la biblioteca "Heltai" ( str. Clinicilor nr.18, sala 1) la o PROIECTIE DE IMAGINI pe tema "BICICLETELE DORSALE - Comoditate si eficienta". Intrarea este libera.

Vor fi prezentate tipuri de biciclete in care pozitia biciclistului este partial sau total culcat pe spate, ca intr-un sezlong ( "recumbent bike") sau asezat ca intr-ul fotoliu ( "chopper bike") si variante in care bicicleta este carosata ("velomobil").

Aceste biciclete sunt in multe imprejurari mult mai comode si rapide decat cele obisnuite, putand atinge viteze de croaziera de 40-50 km / h cu acelasi efort fizic cu care o bicicleta obisnuita se deplaseaza cu 20-30 km / h, fiind un excelent exemplu de eficienta energetica si aerodinamica si un important pas inainte din punct de vedere tehnologic.

Este a patra proiectie din seria dedicata prezentarii universului bicicletei si facilitatilor pentru biciclisti. In proiectiile viitoare vor fi abordate alte teme, precum solutii pentru parcarea bicicletelor, pentru luarea bicicletelor in mijloacele de transport in comun, domenii de utilizare a bicicletei etc.

Proiectiile sunt organizate in cadrul proiectului VELORUTIA LA CLUJ, derulat de Clubul de Cicloturism NAPOCA (CCN), ca o parte a campaniei VELORUTIA NATIONALA desfasurata in mai multe orase, in parteneriat cu Asociatia BATE SAUA, sub egida Federatiei Biciclistilor din Romania (FBR), cu sprijinul Fundatiei pentru Parteneriat Miercurea Ciuc in cadrul programului "Atitudine si Implicare".

CCN militeaza pentru un om sanatos intr-un mediu sanatos, rezultand o dezvoltare durabila a societatii. In acest sens, CCN actioneaza in patru domenii importante si complementare: Promovarea bicicletei; sporturi montane; protectia mediului si cunoasterea si dezvoltarea durabila a zonei montane; promovarea tineretului si dezvoltarea societatii civile.

Radu Mititean
director executiv CCN
, , , , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 8/13/2008 10:46:00 a.m. and is filed under , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.