Author: CCN
•8/23/2008 08:40:00 a.m.
Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini 133/18 RO-400457 Cluj-Napoca
tel. 0744-576836 e-mail: office@ccn.ro
CIF 5800675 Inregistrat MJ nr. 119/A/1992

I N V I T A T I E
la noi excursii cu bicicleta in imprejurimile Clujului
si Muntii Gilaului in weekendul 23-24 august

Clubul de Cicloturism NAPOCA (CCN) invita biciclistii clujeni in acest sfarsit de saptamana la inca doua excursii pe doua roti, cu caracter deschis.

Sambata 23 august 2008 va fi o tura lunga si mai dificila, de o zi intreaga. Intalnirea este la ora 07:00 in capatul cartierului Manastur, sub podul de la intersectia de la iesirea din Cluj spre Oradea ( intersectia Caii Floresti cu str. Bucium). Va fi o tura de mountain biking, cu lungi portiuni pe drumuri de caruta, cu un total de circa 85 km lungime si 1200 metri diferenta de nivel in urcus, traseul propus fiind prin Gilau - Muntele Rece - Plopi, apoi pe culme pe langa ruinele Cetatii Lita pana in Baisoara, cu intoarcerea in principiu pe la Sacel - Filea de Jos - Salicea sau prin Savadisla - Luna.

Tura este destinata celor cu nivel mediu si avansat de experienta, echipament si antrenament. Participantii trebuie sa aiba bicicleta tip mountain bike in buna stare tehnica, rucsacel de tura cu dotarile necesare unei asemenea excursii lungi, incluzand pelerina, hanorac/foita si bluza si pantaloni lungi, mancare si lichide, sapca cu cozoroc si crema de soare, o minima trusa medicala si de reparatii si intretinere bicicleta. Recomandam ca fiecare sa aiba minim 1 litru de apa, casca si sursa de lumina (de dorit lanterna frontala) pentru situatii neprevazute.

Duminica 24 august 2008, dupa-amiaza, va fi o tura mai scurta si usoara, cu caracter recreativ si de initiere in mountain biking. Intalnirea este la ora 16:00 in fata hipermarketului Real ( str. Oasului la intersectia cu bd. Muncii). Excursia va dura circa trei ore, urmand str. Oasului apoi drumul spre Padureni si in continuare,
pe drum de pamant, culmea dealului Sf.Gheorghe pana in catunul Sub Coasta, de unde se revine in Cluj pe bd. Muncii.

Este binevenit orice posesor de bicicleta de tip mountain bike in buna stare tehnica. Recomandam participantilor sa aiba apa, pelerina, casca si dotarile necesare pentru rezolvarea eventualelor mici defectiuni (ex. pene de cauciuc).

Ambele excursii au caracter promotioal, fiind deschise in principiu oricaror doritori, nepercepandu-se nici o taxa si nefiind necesara apartenenta la CCN sau alte organizatii. Clubul de Cicloturism "Napoca" asigura ghidaj si consiliere, participarea facandu-se insa pe proprie raspundere. Detalii la tel.0744-576836 (Radu Mititean).

Cele doua actiuni se inscriu in programele PROCICLOTUR si CLUJBIKETOUR derulate de Clubul de Cicloturism NAPOCA (CCN) cu de mai bine de un deceniu. Programul PROCICLOTUR vizeaza promovarea turismului biciclistic in randurile publicului, iar CLUJBIKETOUR este axat pe documentare ciclotruistica a imprejurimilor Clujului (incluzand si testare si documentare de trasee, realizare de descrieri, colectare de
date GPS si documentare foto si video a posibilitatilor de cicloturism in zona, in vederea editarii unor ghiduri si harti de profil).

CCN militeaza pentru un om sanatos intr-un mediu sanatos, rezultand o dezvoltare durabila a societatii. In acest sens, CCN actioneaza in patru domenii importante si complementare: Promovarea bicicletei; sporturi montane; protectia mediului si cunoasterea si dezvoltarea durabila a zonei montane; promovarea tineretului si dezvoltarea societatii civile.

Radu Mititean
director executiv CCN
, , , , , , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 8/23/2008 08:40:00 a.m. and is filed under , , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.