Author: CCN
•8/15/2008 10:30:00 p.m.
Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini 133/18 RO-400457 Cluj-Napoca
tel. 0744-576836 e-mail: office@ccn.ro
CIF 5800675 Inregistrat MJ nr. 119/A/1992

I N V I T A T I E
la excursii cu bicicleta in weekend in imprejurimile Clujului si la Cheile Turzii

Clubul de Cicloturism NAPOCA (CCN) invita biciclistii clujeni in acest sfarsit de saptamana la doua excursii pe doua roti, cu caracter "open".

Sambata 16 august 2008, dupa-amiaza, va fi o tura scurta si usoara, cu caracter recreativ si de initiere. Intalnirea este la ora 17:00 in Hoia, in fata intrarii in Parcul Etnografic "Romulus Vuia" ( la intersectia strazilor Taietura Turcului cu Nicolae Patrascu). Excursia va dura circa trei ore, urmand, pe drumuri de pamant, culmea dealului Hoia spre vest pana in zona Dealul Melcului, cu intoarcere pe terasa
Somesului, revenind in Cluj la capatul strazii Donath.

Este binevenit orice posesor de bicicleta de tip mountain bike in buna stare tehnica. Recomandam participantilor sa aiba apa, pelerina, casca si dotarile necesare pentru rezolvarea eventualelor mici defectiuni (ex. pene de cauciuc).

Duminica 17 august 2008 va fi o tura lunga si mai dificila, de o zi intreaga, Intalnirea este la ora 07:00 in capatul cartierului Manastur, sub podul de la intersectia de la iesirea din Cluj spre Oradea ( intersectia Caii Floresti cu str. Bucium). Va fi o tura de mountain biking, predominant pe drumuri de pamant si poteci, cu un total de circa 80 km lungime si 1000 metri diferenta de nivel in
urcus, traseul propus fiind prin Faget - Casele Micesti - Comsesti -
Tureni - culmea Petresti pana la Cheile Turzii, cu intoarcerea in principiu pe la Micesti - Lacul Micesti - platoul Salicei - Sf.Ion.

Tura este rezervata celor cu nivel mai avansat de experienta, echipament si antrenament. Participantii trebuie sa aiba bicicleta tip mountain bike in buna stare tehnica, rucsacel de tura cu dotarile necesare unei asemenea excursii lungi, incluzand pelerina, hanorac/foita si bluza si pantaloni lungi, mancare si lichide, sapca cu cozoroc si crema de soare, o minima trusa medicala si de reparatii si
intretinere bicicleta. Recomandam ca fiecare sa aiba minim 1,5 litri de apa, casca si sursa de lumina (de dorit lanterna frontala) pentru situatii neprevazute.

Ambele excursii au caracter promotioal, fiind deschise in principiu oricaror doritori, nepercepandu-se nici o taxa si nefiind necesara apartenenta la CCN sau alte organizatii. Clubul de Cicloturism "Napoca" asigura ghidaj si consiliere, participarea facandu-se insa pe proprie raspundere. Detalii la tel.0744-576836 (Radu Mititean).

Cele doua actiuni se inscriu in programele PROCICLOTUR si CLUJBIKETOUR derulate de Clubul de Cicloturism NAPOCA (CCN) cu de mai bine de un deceniu. Programul PROCICLOTUR vizeaza promovarea turismului biciclistic in randurile publicului, iar CLUJBIKETOUR este axat pe documentare ciclotruistica a imprejurimilor Clujului (incluzand si testare si documentare de trasee, realizare de descrieri, colectare de date GPS si documentare foto si video a posibilitatilor de cicloturism in zona, in
vederea editarii unor ghiduri si harti de profil).

CCN militeaza pentru un om sanatos intr-un mediu sanatos, rezultand o dezvoltare durabila a societatii. In acest sens, CCN actioneaza in patru domenii importante si complementare: Promovarea bicicletei; sporturi montane; protectia mediului si cunoasterea si dezvoltarea durabila a zonei montane; promovarea tineretului si dezvoltarea societatii civile.

Radu Mititean
director executiv CCN
, , , , , , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 8/15/2008 10:30:00 p.m. and is filed under , , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.