Author: CCN
•5/11/2011 03:00:00 a.m.
Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini nr.133 ap.18
400457 Cluj-Napoca web: www.ccn.ro
tel. 0744-576836 e-mail: office@ccn.ro
CIF: 5800675 RNPJFSP: 3561 / A / 1992
========================================

I N V I T A T I E
la conferinta
TRASEE MARCATE PENTRU TURISM PEDESTRU

Clubul de Cicloturism "NAPOCA" (CCN) in colaborare cu Organizatia Studentilor pentru Turismul Romanesc (OST) invita publicul clujean miercuri, 11 mai 2011, de la ora 21:00, la Biblioteca "Heltai" (Cluj-Napoca, str. Clinicilor nr. 18) la conferinta pe tema "TRASEE MARCATE PENTRU TURISM PEDESTRU". Intrarea este libera.

Va fi o prezentare care trece in revista conceptul de traseu marcat pentru turism pedestru, evolutia in timp si situatia pe mapamond, cadrul legislativ actual din Romania (HG 77 / 2003) si situatia reala din teren, Reteaua Europeana de Trasee de Turism Pedestru de Lung Parcurs in care Romania nu este inca integrata si propunerea de Retea Nationala de Trasee de Turism Pedestru din Romania ce nu a fost inca luata in considerare de autoritatile romane.

Se vor aborda si probleme ca schimbarile de stil in turismul pedestru si trecerea de la turism montan de scurt parcurs la drumetie pedestra in orice zone naturale si cu pondere crescanda a turelor de lung parcurs. Ca studiu de caz va fi trecut in revista si proeictul de noua Retea de Trasee de Turistice Marcate Montane din judetul Cluj, elaborat de CCN si asupra caruia autoritatile judetene refuza de aproape un deceniu sa se pronunte.

Prezentarea are rolul de trezire a interesului, constientizare publica a problemei si creare a bazei informationale pentru dezbaterea ce va fi organizata pe aceasta tema vineri 13 mai de la ora 19:00 la Expo Transilvania, la inchiderea primei zile a Targului de Turism Montan "Mocanita".

Conferinta se desfasoara in contiunarea prezentarii si proiectiei foto pe tema "cicloturism montan in Carpatii Romaniei" care incepe de la ora 20:00 si este integrata in manifestarile "Zi-le de turism" ce se desfasoara la Cluj-Napoca in perioada 9-14 mai, in organizarea OST.

RADU MITITEAN
director executiv CCN
, , , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 5/11/2011 03:00:00 a.m. and is filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.