Author: CCN
•9/19/2013 01:27:00 a.m.


Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini nr.133 ap.18
400457 Cluj-Napoca    web: www.ccn.ro
tel. 0744-576836   e-mail: office@ccn.ro
CIF: 5800675  RNPJFSP: 3561 / A / 1992
=================================

IN MIJLOCUL SAPTAMANII EUROPENE A MOBILITATII,
CCN VA INVITA LA DEZBATERE PUBLICA SI PROIECTII FOTO
PE TEMA CIRCULATIEI BICICLISTICE IN CLUJ

Clubul de Cicloturism "Napoca" (CCN) invita biciclistii clujeni, dar si autoritatile, presa si orice cetateni interesati, joi, 19 septembrie 2013, de la ora 20:00, la biblioteca "Heltai" (str. Clinicilor nr. 18, vizavi de aleea care urca in campusul Hasdeu) la o dezbatere publica si o serie de proiectii foto pe tema circulatiei biciclistice in Cluj-Napoca.

Se vor discuta situatia actuala a pistelor de biciclete, rastelurilor publice si alto infrastructuri biciclistice din Cluj-Napoca si perspectivele de dezvoltare, inclusiv in lumina diverselor proiecte si intentii declarate de Primarie de-a lungul anilor si ramase deocamdata in stadiu de promisiuni.

Un accent important va fi si pe proiectul de "bike sharing" cu finantare UE care, conform declaratiilor primariei clujene, ar avea mai multi km de noi piste pentru biciclete si ar urma sa fie pus in practica in 2014, dupa numeroase amanari, si ale carui detalii tehnice nu au fost nici la ora actuala facute publice de autoritati, desi au fost obligate inclusiv prin justitie.

Se vor analiza comparativ si propunerile CCN pentru principii si metodologie de de planificare si propunerile concrete de reteaua de cai de comunicatie biciclistice (Proiectul "CLUJBIKENET") care a fost inaintat Primariei de aproape un deceniu fara ca aceasta sa dea vreun raspuns.

De asemenea se vor trece in revista listele de noi piste si alte infrastructuri aprobate de principiu in comisia municipala responsabila de sistematizarea circulatiei in 2009-2010 dar care nu au fost puse in practica, necunoscandu-li se public soarta.

Se vor prezenta si informatiile obtinute si stadiul in care se afla procesele incepute in contencios administrativ de Clubul de Cicloturism "Napoca" in decembrie 2011 contra Primariei Municipiului Cluj-Napoca si Primariei comunei Floresti din cauza refuzului acestora de a comunica informatii despre infrastructurile biciclistice existente si planificate.

Va fi si o prezentare generala pe tema facilitatilor pentru biciclete in orase si a avantajelor utilizarii bicicletei, si o prezentare a Saptamanii Europene a Mobilitatii.

Aceasta dezbatere si aceaste prezentari cu imagini fac parte integranta din manifestarile organizate de Clubul de Cicloturism "Napoca" in cadrul Saptamanii Europene a Mobilitatii, si sunt in continuarea editiei lunare a Marsului Biciclistilor Clujeni pentru care debutul este la ora 18:00 in Piata Unirii.

Radu Mititean
director executiv CCN




, , , , , , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 9/19/2013 01:27:00 a.m. and is filed under , , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.