Author: CCN
•9/18/2013 01:11:00 a.m.


Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini nr.133 ap.18
400457 Cluj-Napoca    web: www.ccn.ro
tel. 0744-576836   e-mail: office@ccn.ro
CIF: 5800675  RNPJFSP: 3561 / A / 1992
=================================

Editia lunara septembrie 2013 a
MARSULUI BICICLISTILOR CLUJENI

JOI, 19 septembrie 2013, se va desfasura la Cluj-Napoca o noua editie a Marsului Biciclistilor Clujeni (a 72-a din seria lunara inceputa in septembrie 2007 in continuarea celei anuale incepute de CCN in 1998), dedicata special Saptamanii Europene a Mobilitatii (SEM) si desfasurata sub egida Federatiei Biciclistilor din Romania (FBR).

Sunt invitati toti clujenii care au bicicleta. Intalnirea participantilor va fi in Piata Unirii, incepand cu ora 17:45. Startul efectiv al marsului va fi la ora 18:00, urmand sa dureze circa o ora si jumatate.

Traseul vizeaza de aceasta data zona centrala si cartierul Plopilor si Manastur, cu plecare si final in p-ta Unirii. Concret, traseu este: P-ta Unirii - bd.Eroilor - p-ta Avram Iancu - p-ta Stefan cel Mare - str.M.Lehrer - p-ta T.Cipariu - p-ta A.Iancu - Calea Dorobanţilor - str.Petofi Sandor - bd.21 Decembrie 1989 - str.Cuza Voda - p-ta Mihai Viteazu - str. I.P.Voitesti - p-ta M.Viteazu - str.Regele Ferdinand - p-ta Unirii - str.Memorandumului - str.Motilor - str.G.Cosbuc - al.Stadion - str.Uzinei Electrice - Splaiul Independentei - str. Plopilor - podul Calvaria - Calea Manastur - str.Clinicilor - p-ta L.Blaga - str.Republicii - str. A.Iancu - str.Universitatii - p-ta Unirii .

Este o noua ocazie de intalnire, cunoastere si pedalare in comun a biciclistilor clujeni, dar mai ales o ocazie de a reaminti autoritatilor locale, publicului si presei de nevoia promovarii utilizarii bicicletei ca mijloc cotidian de transport in oras, componenta esentiala a mobilitatii urbane durabile si alternativa viabila la transportul automobilistic, alaturi de transportul in comun si deplasarea pietonala.

Este o ocazie mai speciala pentru ca aceasta editie a marsului este dedicata Saptamanii Europene a Mobilitatii 2013, care se desfasoara in 16-22 septembrie, si este si aniversarea a 6 ani de marsuri lunare ale biciclistilor clujeni, o aniversare trista, pentru ca era de dorit sa nu mai fie nevoie de ele, sa o fi luat deja autoritatile locale in directia buna si publicul sa nu mai simta nevoia de proteste...

In mod deosebit, participantii isi exprima din nou ingrijorarea fata de lipsa de progres in materie de planuri si realizari concrete in directia promovarii utilizarii bicicletei in Cluj-Napoca, de faptul ca Primaria s-a blocat de ceva vreme in promisiuni sterile si mici carpaceli care nu rezolva nici macar momentan si partial ceva, nerefacand nici macar unele infrastructuri minimale care fusesera realizate anii trecuti, sau facand cateva lucrari noi cu deficiente calitativa grave, si mentinand nerezolvate probleme legate de indicatoare rutiere gresit amplasate sau absente, ce pun in pericol bicilistii si alti participanti la traficul rutier.

Marsul va fi urmat de la ora 20:00 de o prezentare cu imagini foto si text si o dezbatere publica despre situatia si perspectivele infrastructurii specifice pentru biciclete in Cluj-Napoca si imprejurimi, care va avea loc probabil la Biblioteca "Heltai" cu intrare libera, deschisa tuturor participantilor la mars dar si altor persoane interesate de probleme de mobilitate urbana durabila.

Detalii despre editiile precedente ale marsului biciclistilor clujeni pot fi gasite si pe pe www.ccn.ro in sectiunea "bicicleta" si "despre noi" precum si pe site-ul aferent listei publice de discutii clujbike@yahoogroups.com

RADU MITITEAN
director executiv CCN

OANA TOSA
vicepresedinte CCN
coordonator actiune


, , , , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 9/18/2013 01:11:00 a.m. and is filed under , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.