Author: CCN
•3/14/2014 02:28:00 a.m.


Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini nr.133 ap.18
400457 Cluj-Napoca    web: www.ccn.ro
tel. 0744-576836   e-mail: office@ccn.ro
CIF: 5800675  RNPJFSP: 3561 / A / 1992
=================================

INVITATIE

Editia lunara martie 2014 a
MARSULUI BICICLISTILOR CLUJENI

Sambata, 15 martie 2014, se va desfasura la Cluj-Napoca o noua editie a Marsului Biciclistilor Clujeni (a 78-a din seria lunara inceputa in septembrie 2007 in continuarea celei anuale incepute de CCN in 1998).

Sunt bineveniti toti biciclistii clujeni. Intalnirea participantilor va fi de aceasta data in fata BIBLIOTECII JUDETENE din cart. MARASTI (Calea Dorobantilor colt cu al.Bibliotecii, langa noua cladire a Consiliului Judetean, in drept cu giratoriul din p-ta Marasti), incepand cu ora 16:45. Startul efectiv al marsului va fi la ora 17:00, urmand sa dureze circa o ora si jumatate.

Traseul vizeaza de aceasta data zona estica a Clujului, si anume cartierele Marasti, Someseni, Gheorgheni, Iris, cu plecare si final in fata Bibliotecii Judetene din cart.Marasti. Concret, traseul propus este: Biblioteca Judeteana - str.T.Mihali - str.A.Vlaicu - str. T.Vuia - str. Branului - str.Plevnei - str. Campina - str.Fabricii - str.Sobarilor - str.Al.Sahia - str.Portelanului - p-ta.1 Mai - str.Rasaritului - str.Parcul Feroviarilor - str.Anton Pann - p-ta Abator - str.Bucuresti - str.Fabricii - al.Bibliotecii - Cl.Dorobantilor - str.T.Mihali - al.Slanic - bd.N.Titulescu - str.S.Albini - str.A.Suciu - Cl.Dorobantilor - in fata Bibliotecii Judetene.

Este o ocazie de a reaminti autoritatilor locale, publicului si presei de nevoia promovarii utilizarii bicicletei ca o componenta esentiala a mobilitatii urbane durabile si alternativa viabila la transportul automobilistic, alaturi de transportul in comun si deplasarea pietonala. Totodata este si un prilej de contact, cunoastere si pedalare impreuna a biciclistilor clujeni, o ocazie de impartasire de opinii, de gasit colegi de excursii sau surse de echipament specific, de schimb de experienta pe tema magazinelor si service-urilor de biciclete si alte teme de interes.

Intentia CCN ca organizator era ca marsul sa debuteze la ora 14:00 in piata Unirii, si sa treaca pe Splaiul Independentei, cu tinerea unui moment de reculegere pentru biciclistul ucis recent acolo de un sofer beat care a trecut pe rosu la volanul unei masini sport. Autoritatile insa in mod abuziv au interzis orice manifestare biciclistica mai apropiata de orele amiezii si de zona centrala a orasului, da fapt nici se seara in periferia Clujului nu au vrut sa accepte vreo manifestare publica. Atitudinea aceasta incalca flagrant prevederile Legii 60 / 1991 privind organizarea si desfasurarea adunarilor publice, ce reglementeaza clar motivele, modul si termenul in care autoritatile pot interzice o manifestare declarata.

Detalii despre actiunea de sambata si despre editiile precedente ale marsului biciclistilor clujeni pot fi gasite si pe pe www.ccn.ro  precum si pe site-ul aferent listei publice de discutii clujbike@yahoogroups.com

RADU MITITEAN
director executiv CCN


, , , , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 3/14/2014 02:28:00 a.m. and is filed under , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.