Author: CCN
•10/26/2010 12:25:00 a.m.
Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini nr.133 ap.18
400457 Cluj-Napoca web: www.ccn.ro
tel. 0744-576836 e-mail: office@ccn.ro
CIF: 5800675 RNPJFSP: 119 / A / 1992
=================================

INVITATIE

Editia octombrie 2010 a
MARSULUI BICICLISTILOR CLUJENI

JOI, 28 octombrie 2010, se va desfasura la Cluj-Napoca o noua editie a Marsului Biciclistilor Clujeni (a 38-a din seria "critical mass" inceputa ca serie lunara in toamna anului 2007 in continuarea celei anuale incepute de CCN in 1998).

Sunt bineveniti toti clujenii care au bicicleta... sau isi pot imprumuta una din proiectul "I Love Velo" de langa Sala Sporturilor. Intalnirea participantilor va fi, ca de obicei, in parcul I.L.Caragiale (skate parc, langa Palatul Telefoanelor, cu acces din str. Baritiu), incepand cu ora 17:15. Startul efectiv al marsului va fi la ora 17:45.

Actiunea are rolul principal de a transmite autoritatilor, publicului si presei un semnal in directia mobilitatii urbane durabile, care nu poate fi conceputa intr-un oras modern fara o puternica promovare a utilizarii bicicletei ca mijloc cotidian de transport (alaturi de transportul in comun si mersul pe jos), ca altrenativa la deplasarea automobilistica. Dincolo de acest scop militant este desigur si o ocazie de intalnire, cunoastere si pedalare in comun a biciclistilor clujeni.

Pentru mai multa vizibilitate a mesajelor, participantii vor fi inzestrati cu pancarte fixate pe biciclete,continand texte reflectand avantajele bicicletei ( precum: "Bicicleta nu polueaza !", "Bicicleta nu face zgomot !", "Bicicleta ocupa loc putin !". "Bicicleta e rapida in oras !", " Bicicleta = vehicul ecologic", "Bicicleta nu schimba clima!", " Bicicleta combate sedentarismul!", " Bicicleta = libertate !") si indemnuri pentru public (precum : "Cu bicicleta la servici !", "Cu bicicleta la scoala !", " Biciclisti, veniti cu noi !", " Bicicleta = o masina mai putin !").

Majoritatea pancartelor purtate se axeaza insa pe nevoile si revendicarile biciclistilor: "Parcari pentru biciclete !", "Drepturi pentru biciclisti !", "Piste pentru biciclete !", "Biciclete in loc de masini !"), "Siguranta pt biciclisti !", "Prea mult furt de biciclete !", "Si biciclistii au drepturi !", "Respectati biciclistii !", "Jos interdictiile pt biciclete !", "Infrastructuri pt biciclete !", "Nu pistelor de bicicleta pe trotuare !", "Nu pistelor inguste si discontinue !", "Masinile sufoca orasul, bicicletele nu !" si nu in ultimul rand, un mesaj specific adresat Primariei clujene: "Suntem satui de promisiuni si amanari!"

Traseul propus este (sub rezerva aprobarii lui de catre autoritati): Parcul I.L.Caragiale - str.C.Daicoviciu - str.E.Isac - str.P.Maior - p-ta L.Blaga - str.Napoca - bd.Eroilor - p-ta A.Iancu - Cl.Dorobantilor - str.Petofi Sandor -bd.21 Decembrie 1989 - str.Memorandumului- Calea Motilor - str.G.Cosbuc - str.C.I.Hossu - str. G.Baritiu - Parcul I.L.Caragiale

Detalii despre actiunea de joi si despre editiile precedente ale marsului biciclistilor clujeni pot fi gasite si pe site-ul www.reactieinlant.ro , pe www.ccn.ro si pe site-ul aferent listei publice de discutii clujbike@yahoogroups.com.

Demersurile se inscriu si in campania “Velorutia Romana” derulata la Cluj de CCN ca partener local al Asociatiei “Bate Saua” Bucuresti, sub egida Federatiei Biciclistilor din Romania (FBR) si cu sprijinul GEF-SGP.

GÉZA GRÖLLER
coordonator actiune – tel. 0740-995597

RADU MITITEAN
director executiv – tel. 0744-576836
, , , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 10/26/2010 12:25:00 a.m. and is filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.