Author: CCN
•10/01/2010 01:00:00 a.m.
Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini nr.133 ap.18
400457 Cluj-Napoca web: www.ccn.ro
tel. 0744-576836 e-mail: office@ccn.ro
CIF: 5800675 RNPJFSP: 119 / A / 1992
====================================

I N V I T A T I E
la proiectia foto
"RWANDA - CU BICICLETA PRIN TARA CELOR 1000 DE COLINE"

Clubul de Cicloturism "NAPOCA" (CCN) invita publicul LUNI, 4 octombrie 2010, de la ora 19:30, la Biblioteca "Heltai Gaspar" (Cluj-Napoca, str. Clinicilor nr. 18, la etaj, Sala Mare) la o PROIECTIE DE IMAGINI din inima Africii, sustinuta de Stefan Roman, pe tema " RWANDA - CU BICICLETA PRIN TARA CELOR 1000 DE COLINE ". Intrarea este libera.

Va fi o ilustrare fotografica a doua ture de cicloturism expeditionar desfasurate in ianuarie si respectiv septembrie 2010, ce au totalizat circa 1000 de km parcursi pe bicicleta in principal prin Rwanda, dar partial si prin vecinele ei Burundi si R.D.Congo. Rwanda este o mica tara muntoasa din Africa centrala si estica, pe valea superioara a Nilului, aproape de Ecuator, in zona Marelui Rift.

Traseul a inclus malurile lacurilor Kivu si Burera, Parcul National Virunga, munti de peste 3000 m altitudine ca Bisoke si Nyiragongo, dealuri si vai pitoresti. Imaginile reflecta frumusetea peisajului cultural si natural, zambetele oamenilor, dar si aspecte insolite, cum sunt bicicletele de lemn ale copiilor din zonele rurale.

Proiectia va fi sustinuta de protagonistul expeditiilor, Stefan Roman, unul dintre cei mai activi membri ai Clubului de Cicloturism "Napoca" pe linie de turism pe doua roti, avand un palmares impresionant de ture cicloturistice de lung parcurs pe diverse continente, despre care puteti gasi detalii pe site-ul www.stefanroman.com

In deschiderea proiectiei foto, Stefan Roman va face si o scurta prezentare a proiectului de asistenta internationala umanitara de urgenta in care lucreaza din martie 2009 in Africa centrala, cu baza la Baraka (un mic sat pe malul vestic al lacului Tanganyika, în extremul est al Republicii Democrate Congo) sub egida GTZ (Agentia Germana pentru Cooperare Tehnica).

Proiectia se inscrie si in campania “Velorutia Romana” derulata la Cluj-Napoca de CCN ca partener local al Asociatiei “Bate Saua” Bucuresti, sub egida Federatiei Biciclistilor din Romania (FBR) si cu sprijinul GEF-SGP, vizand promovarea utilizarii bicicletei ca mijloc de transport cu rol utilitar si recreativ.

Un afis color al proiectiei il gasiti la: http://www.stefanroman.com/main/actual/afisbikerwanda.jpg
iar informatii suplimentare despre CCN gasiti la: www.ccn.ro in sectiunea "despre noi"

Va asteptam!

Radu Mititean
director executiv CCN
This entry was posted on 10/01/2010 01:00:00 a.m. and is filed under , , , , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.