Author: CCN
•10/03/2010 11:22:00 p.m.
Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)

ASOCIATIA PENTRU PERFORMANTA SI CULTURA (APC)

I N V I T A T I E
la
MARSUL BICICLISTILOR pe TRASEU STUDENTESC

ASOCIATIA PENTRU PERFORMANTA SI CULTURA (APC) in parteneriat cu CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN) invita studentii de ieri, de azi si de maine ai universitatilor clujene la o promenada pe biciclete prin oras, MIERCURI 6 octombrie 2010 de la ora 17:00, pe un traseu cu specific studentesc, cu plecare din Piata Muzeului.

Actiunea este deschisa nu doar studentilor, masteranzilor si doctoranzilor, ci si absolventilor, liceenilor si altor tineri din Cluj-Napoca. Face parte din proiectul APC "Clujul are farmec", aflat la a doua editie (desfasurata sub genericul "Studentie, te iubesc!", si care include si alte evenimente socio-culturale), precum si din campania CCN "Velorutia Romana" la Cluj.

Participantii vor avea ocazia sa afle de la reprezentantii CCN mici "secrete" legate de circulatia cu bicicleta in general si de deplasarea pe doua roti in Cluj-Napoca in particular, incluzand: avantejele utilizarii bicicletei; trasee recomandate de legatura intre principalele obiective clujene de interes studentesc (campusuri, facultati, biblioteci, institutii culturale si baze sportive); reguli de circulatie pentru biciclete; unde poti sa cumpara, inchiria, repara bicicleta sau gasi piese si accesorii; organizatii biciclistice clujene; sfaturi pentru evitarea incidentelor; evenimente biciclistice periodice; alte informatii utile.

Traseul marsului biciclistic este: Piata Muzeului – str. Emil Isac – str. Petru Maior – p-ta Lucian Blaga - str. Republicii - str. Avram Iancu - str. Universitatii - str. Mihail Kogalniceanu - p-ta Unirii - bd. Eroilor - p-ta Avram Iancu – cl. Dorobantilor - str. Dambovitei – str. Molnar Piuariu - str. Fabricii de Zahar – bd. 21 Decembrie 1989 – p-ta Unirii - str. Cuza Voda – p-ta Mihai Viteazu - str. George Baritiu - Splaiul Independentei – pista de biciclete de pe malul Somesului - retur Splaiul Independentei – str.Uzinei Electrice – al. Stadionului - str. George Cosbuc – str. Iuliu Hossu – str. Emil Isac – p-ta Muzeului.

Vor fi opriri pentru prezentari si scurte explicatii legate, printre altele, de Biblioteca Centrala Universitara, Casa de Cultura a Studentilor, sediile UBB de pe str.M.Kogalniceanu, UMF de pe str. E.Isac, UTCN de pe str. G.Baritiu si UAD din p-ta Unirii, complexele universitare din zona str. Al.Vaida Voievod si din cartierul Marasti, Parcul Sportiv "Iuliu Hatieganu", Sala Sporturilor "Horia Demian", stadionul "Ion Moina" si Parcul Central "Simion Barnutiu"...

Participantii trebuie sa stie sa mearga cu bicicleta, sa respecte legislatia rutiera si indicatiile organizatorilor, participand pe propria raspundere. Ei vor veni cu propria bicicleta sau pot imprumuta gratuit una de la centrul "I Love Velo" de langa Sala Sporturilor, fiind facute rezervari pentru acest eveniment. La finalul marsului biciclistic, participantii vor avea parte de mici surprize placute pregatite de APC si CCN si se vor putea bucura in continuare de o serie de evenimente culturale in Piata Muzeului.

Proiectul "Studentie, te iubesc!" face parte din programul "Clujul are farmec" demarat de Asociatia pentru Performanta si Cultura (APC) in 2009, se desfasoara in parteneriat cu Primaria Municipiului Cluj-Napoca si realizeaza o platforma de comunicare pe tema identitatii orasului si contureaza imaginea afectiva a Clujului. Informatii suplimentare despre APC pot fi gasite la www.performanta-cultura.ro iar despre program la www.clujularefarmec.ro.

Marsul biciclistic se inscrie si in campania “Velorutia Romana” derulata la Cluj de Clubul de Cicloturism "Napoca" (CCN) ca partener local al Asociatiei "Bate Saua" Bucuresti, sub egida Federatiei Biciclistilor din Romania (FBR) si cu sprijinul GEF-SGP, vizand promovarea utilizarii bicicletei ca mijloc de transport cu rol utilitar si recreativ. Detalii despre CCN sunt disponibile la www.ccn.ro in sectiunea "despre noi", despre campania Velorutia Romana la www.velorutia.ro si despre GEF-SGP la www.sgp-romania.ro

ADINA PASCA
presedinte - Asociatia pentru Performanta si Cultura
tel.0726-181341

RADU MITITEAN
director executiv - Clubul de Cicloturism Napoca
tel.0744-576836
, , , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 10/03/2010 11:22:00 p.m. and is filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.