Author: CCN
•11/14/2014 12:13:00 p.m.



Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini nr.133 ap.18
400457 Cluj-Napoca   web: www.ccn.ro
tel. 0744-576836  e-mail: office@ccn.ro
CIF:  5800675  RNPJFSP: 3561 / A / 1992
========================================

INCEPE CONFERINTA NATIONALA "PRO VELO XI"

A 11-a editie a Conferintei nationale de cicloturism, biciclism urban si promovarea bicicletei "PRO VELO" are loc la Brasov in perioada 14-16 noiembrie 2014, organizata de Clubul de Cicloturism "Napoca" (CCN) sub egida Federatiei Biciclistilor din Romania (FBR).

Participa in principal ONG-uri din intreaga tara active in domeniul promovarii bicicletei in scop utilitar si recreativ - ca mijloc de mobilitate urbana sau pentru turism, dar si reprezentanti ai unor organizatii partenere straine si ai unor institutii publice.

Pe agenda conferintei sunt, pe linie de biciclism recreativ si turistic, proiectul de Retea Natioala de Trasee Cicloturistice Marcate din Romania (RNTCMR), procedurile de desemnare, marcare si omologare a traseelor cicloturistice, itinerariul concret a unor trasee cicloturistice nationale si regionale, compatibilizarea diverselor initative locale intre ele si integrarea cu proiectul de retea nationala RNTCMR si europeana EUROVELO, standardele pentru cazari pro-biciclistice si pentru ghizii de cicloturism si ghidurile si hartile cicloturistice.

Pe linie de biciclism urban / utilitar si de promovare a bicicletei in general, pe agenda conferintei sunt subiecte precum legislatie rutiera vizand biciclistii, standardele si bunele practici pentru infrastructuri specifice pentru infrastructura destinata circulatiei si stationarii bicicletelor in mediul urban,, educatia si informarea publica in domeniul biciclistic pentru copii, pentru publicul larg si pentru autoritati locale, promovarea mersului cu bicicleta sa serviciu si la scoala, problema bicicletelor comunitare si problema transportului bicicletelor in trenuri si alte mijloace de transport public.

Radu Mititean
director executiv - Clubul de Cicloturism "Napoca" (CCN)
presedinte - Federatia Biciclistilor din Romania (FBR)



, , , , , , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 11/14/2014 12:13:00 p.m. and is filed under , , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.