Author: CCN
•11/05/2014 02:02:00 a.m.


Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini nr.133 ap.18
400457 Cluj-Napoca   web: www.ccn.ro
tel. 0744-576836  e-mail: office@ccn.ro
CIF:  5800675  RNPJFSP: 3561 / A / 1992
========================================

I N V I T A T I E
la prezentarea foto
O SAPTAMANA DE MOUNTAIN BIKING
IN INIMA CARPATILOR MEDIRIONALI

Clubul de Cicloturism "NAPOCA" (CCN) invita publicul clujean joi 6 noiembrie 2014, de la ora 20:00, la biblioteca "Heltai" (str. Clinicilor nr.18) la o PROIECTIE DE IMAGINI pe tema "O SAPTAMANA DE MOUNTAIN BIKING IN INIMA CARPATILOR MEDIRIONALI". Intrarea este gratuita.

Va fi o ilustrare fotografica a unei ture de cicloturism prin Muntii Lotrului, Capatanii, Latoritei si Parang, in care cei peste 40 de participanti au pedalat peste 800 km de drumuri forestiere, pastorale si de caruta pe vaile si culmile acestei superbe portiuni a Carpatilor Meridionali, cu urcus total de peste 8000 m diferenta de nivel, explorand, testand si documentand accesibilitatea lor cu bicicleta de munte.

Actiunea a fost organizata in august 2014 de Clubul de Cicloturism NAPOCA (CCN) in cadrul programului "Bike Romania" de explorare, testare si documentare cicloturistica a Carpatilor romanesti, derulat cu incepere din anul 1999 in colaborare cu alte cluburi din tara si din strainatate, sub egida Federatiei Biciclistilor din Romania (FBR).

Tura a inclus vizitarea a numeroase obiective turistice - diverse arii naturale protejate si atractii peisagistice si cultuale: rezervatii naturale, manastiri si chei, lacuri si valori etnografice. Puncte forte din punct de vedere peisagistic au fost drumurile de creasta precum culmea muntilor Latoritei de la saua Stefanu la Valea Macesului, culmea Tarnovului, culmea principala a muntilor Capatanii intre Curmatura Oltetului si saua Negovanu, poienile Dobrunului, cheile Latoritei sau zona inalta a Transalpinei, cataractele Lotrului si lacul Vidra, cheile Rudaresei sau lacul Balindru, pasul Urdele sau lacul Petrimanu.

Aceasta a 16-a editie a "Bike Romania" a inclus si excursii montane pedestre in toate masivele susamintite, precum si in muntii Cozia si Sureanu, la care au participat si copii de varste fragede, de care parintii s-au ocupat pe rand, cate unul fiind in tura de mountain biking si celalat in tura pe jos, prin rotatie, pentru a insufla si generatiei tinere dragostea de munte, natura, sport si cultura traditionala.

De asemenea, proiectia va reflecta si problemele din domeniul protectiei mediului si dezvoltarii durabile cu care se confrunta zonele strabatute, incluzand taierile abuzive de padure, urbanismul deficitar din zonele turistice, managementul inadecvat al deseurilor si al ariilor naturale protejate si formele motorizate de recreere si asa-zis sport si consecintele practice ale comportamentelor umane nesabuie, cum ar fi serios avariatele drumuri in toata zona, de exemplu drumul judetean de la Voineasa in pasul Buceciu, sau din Ciungetu pe valea Repedea si respectiv cel prin cheile Latoritei, a caror strabatere a fost o aventura, fiind distruse de viituri pe kilometri intregi.

Clubul de Cicloturism "Napoca" este o asociatie turistica, sportiva, civica si ecologista clujeana care militeaza de peste 20 ani pentru un om sanatos intr-un mediu sanatos, rezultand o dezvoltare durabila a societatii.

Va asteptam!

Radu Mititean
director executiv CCN


, , , , , , , , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 11/05/2014 02:02:00 a.m. and is filed under , , , , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.