Author: CCN
•9/21/2015 01:45:00 a.m.


Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini nr.133 ap.18
400457 Cluj-Napoca    web: www.ccn.ro
tel. 0744-576836   e-mail: office@ccn.ro
CIF: 5800675  RNPJFSP: 3561 / A / 1992
=================================

Editie speciala de 22 septembrie 2015 a
MARSULUI BICICLISTILOR CLUJENI

Marti, 22 septembrie 2015, se va desfasura la Cluj-Napoca o noua editie a Marsului Biciclistilor Clujeni (a 96-a din seria lunara inceputa in septembrie 2007 in continuarea celei anuale incepute de CCN in 1998), dedicata special Saptamanii Europene a Mobilitatii (SEM) si Zilei Europene Fara Masini (ZEFM).

Sunt invitati toti clujenii care au bicicleta. Intalnirea participantilor va fi in PIATA UNIRII, incepand cu ora 17:45. Startul efectiv al marsului va fi la ora 18:00, urmand sa dureze circa o ora si jumatate.

Traseul vizeaza de aceasta data zona centrala si cartierul Manastur si Grigorescu, cu plecare si final in p-ta Unirii. Concret, traseul este: P-ta Unirii - bd.Eroilor - p-ta A.Iancu - Cl.Dorobantilor - str.Petofi Sandor - bd.21 Decembrie 1989 - str.R.Ferdinand - str.G.Baritiu - Parcul Central - pod Napoca - str.Gen.E.Grigorescu - str.Donath - str.Miraslau - Bd.1 Decembrie 1918 - str.Bucium - intersectie cu str.Primaverii - str.Bucium - Cl.Floresti - str.Plopilor - parcul Rozelor - pista biciclete malul Somesului - str.Uzinei Electrice - str.Stadion - Parcul Central - str.E.Isac - str.Republicii - str.Gh.Sincai - str.A.Iancu - str.Universitatii - p-ta Unirii

Este o noua ocazie de intalnire, cunoastere si pedalare in comun a biciclistilor clujeni, dar mai ales o ocazie de a reaminti autoritatilor locale, publicului si presei de nevoia promovarii utilizarii bicicletei ca mijloc cotidian de transport in oras, componenta esentiala a mobilitatii urbane durabile si alternativa viabila la transportul automobilistic, alaturi de transportul in comun si deplasarea pietonala.

Este o ocazie mai speciala pentru ca aceasta editie a marsului este dedicata Saptamanii Europene a Mobilitatii 2015, care se desfasoara in 16-22 septembrie, culminand in 22 septembrie cu Ziua Europeana Fara Masini, si este si aniversarea a 8 ani de marsuri lunare ale biciclistilor clujeni, o aniversare trista, pentru ca era de dorit sa nu mai fie nevoie de ele, sa o fi luat deja autoritatile locale in directia buna si publicul sa nu mai simta nevoia de proteste...

Acest mars se va si desfasura intr-un mod mai special: Se va merge pe pistele de biciclete realizate de Primarie, ca participantii sa testeze calitatea lor, urmand apoi sa completeze un chestionar in care vor acorda note pe multiple criterii acestor piste cu si fara ghilimele, deoarece au multe aspcte intens criticate de comunitatea biciclistilor insa Primaria sustine ca sunt acceptabile iar Politia rutiera se pare ca le-a si avizat, desi multe sunt un adevarat pericol public pentru biciclisti si nu numai.
Participantii isi exprima din nou ingrijorarea fata de lipsa de transparenta a autoritatilor locale, care nu au prezantat si cu atat mai putin supus vreodata dezbaterii publice planurile de noi piste de biciclete pe strazi precum Horea, Avram Iancu sau Corneliu Coposu, si fata de calitatea redusa a majoritatii pistelor de biciclete mai vechi si mai noi, existand uneori deficiente calitative grave la noile piste si mentinandu-se nerezolvate probleme la pistele vechi, de la latimea insuficenta la lipsa de continuitate, de la prezenta diverselor obstacole la marcaje si indicatoare rutiere lipsa sau gresit amplasate, ce pun in pericol biciclistii si alti participanti la traficul rutier.

Detalii despre editiile precedente ale marsului biciclistilor clujeni pot fi gasite si pe pe www.ccn.ro  precum si pe site-ul aferent listei publice de discutii clujbike@yahoogroups.com   iar event-ul pe facebook poate fi accesat la adresa: https://www.facebook.com/events/975732442484491/

Cluj-Napoca, 18 septembrie 2015

RADU MITITEAN
director executiv CCN, , , , , , |
Bookmark and Share
This entry was posted on 9/21/2015 01:45:00 a.m. and is filed under , , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.