Author: CCN
•9/22/2015 01:20:00 a.m.


Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini nr.133 ap.18
400457 Cluj-Napoca web: www.ccn.ro
tel. 0744-576836 e-mail: office@ccn.ro
CIF: 5800675 RNPJFSP: 3561 / A / 1992
=================================

PROIECTII FOTO / VIDEO SI DEZBATERE PUBLICA
CU OCAZIA ZILEI EUROPENE FARA MASINI 2015
PE TEMA CIRCULATIEI CU BICICLETA IN CLUJ-NAPOCA

Clubul de Cicloturism "Napoca" (CCN) invita biciclistii clujeni, dar si mass-media, autoritatile publice si toti cetatenii interesati, miercuri, 23 septembrie 2015, de la ora 20:00, la Casa TIFF (str. Universitatii nr. 6, sala mare de proiectii) la o dezbatere publica si o serie de proiectii foto si video pe tema mobilitatii urbane si sigurantei rutiere in general si a circulatiei cu bicicleta in Cluj-Napoca in special.

Va fi o scurta prezentare generala pe tema facilitatilor pentru biciclete in orase si a avantajelor utilizarii bicicletei, si o prezentare a Saptamanii Europene a Mobilitatii si Zilei Europene Fara Masini, evenimente organizate in intreaga Europa de catre autoritatile locale, sub patronajul Comisiei Europene, dar ignorate de Primaria clujeana.

Se vor discuta, pe baza imaginilor prezentate, situatia actuala a pistelor de biciclete, rastelurilor publice si altor infrastructuri specifice bicicletelor in Cluj-Napoca si perspectivele de dezvoltare, inclusiv in lumina pistelor recent realizate sau in curs de realizare de catre autoritatile locale si a diverselor proiecte si intentii declarate de Primarie de-a lungul anilor si ramase deocamdata in stadiu de promisiuni.

Se vor analiza comparativ si propunerile CCN pentru principii si metodologie de planificare si propunerile concrete de reteaua de cai de comunicatie biciclistice (Proiectul "CLUJBIKENET") care a fost inaintat Primariei de peste un deceniu fara ca aceasta sa dea vreun raspuns oficial, desi aveau obligatia legala in acest sens.

Inspectoratul Judetean de Politie este invitat sa prezinte un material pe teme de siguranta rutiera, atat de importanta pentru biciclisti, iar elaboratorii Planului de Mobilitate Urbana Durabila (PMUD) pentru Cluj-Napoca sunt invitati sa prezinte abordarea si stadiul elaborarii acestuia, cu accent pe aspectul biciclistic.

Aceste prezentari si dezbateri sunt o continuare a celor organizate de CCN in 7 mai 2015, care s-au bucurat de un interes sporit in comunitate si isi propun sa compenseze, chiar daca in mica masura, lipsa de transparenta a autoritatilor publice locale, care evita sistematic consultarile publice pe teme de mobilitate urbana si nu numai.

Aceasta dezbatere si aceaste prezentari cu imagini fac parte integranta din manifestarile organizate de Clubul de Cicloturism "Napoca" in cadrul Saptamanii Europene a Mobilitatii si Zilei Europene Fara Masini.

Cluj-Napoca, 21 septembrie 2015

Radu Mititean
director executiv CCN




This entry was posted on 9/22/2015 01:20:00 a.m. and is filed under , , , , , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.