Author: CCN
•6/05/2016 11:30:00 p.m.

Asociatia turistica sportiva civica si ecologista
CLUBUL DE CICLOTURISM "NAPOCA" (CCN)
str. Septimiu Albini nr.133 ap.18
400457 Cluj-Napoca web: www.ccn.ro
tel. 0744-576836 e-mail: office@ccn.ro
CIF: 5800675 RNPJFSP: 3561 / A / 1992
========================================

PRIN GRECIA CU BICICLETA - INSULELE IONICE SI CRETA
Invitatie la proiectie foto

Clubul de Cicloturism "NAPOCA" (CCN) invita publicul clujean joi, 9 iunie 2016, de la ora 20:00, la Club 30+ (http://www.30plus.ro/ str.Avram Iancu nr.29, et.II, intrare din str.Kovacs Dezso) la o prezentare foto tema PRIN GRECIA CU BICICLETA - INSULELE IONICE SI CRETA. Intrarea este gratuita.

Va fi o continuarea a proiectiei foto de acum doua saptamani, axata pe peninsule grecesti, insa de aceasta data subiectul sunt patru insule frumoase ale Eladei. Va fi o ilustrare fotografica a doua sejururi pe meleaguri elene, insumand peste o mie de kilometri de drumuri litorale, pastorale si montane strabatute in patru saptamani prin Corfu, Lefkada,
Chefalonia si Creta.

Prezentarea va fi sustinuta de lect.univ.dr.Radu Barna, cel mai activ membru al Clubului de Cicloturism "Napoca" in materie de expeditii cicloturistice in spatiul mediteraneean, ce a incantat si in trecut publicul cu prezentari foto pe teme turistice - pedestre montane, biciclistice sau culturale.

El a surprins in imagini foto o serie de valori deosebite naturale si culturale ale Greciei, care, in afara zonelor bine consacrate pentru turismul de masa, se dovedeste un adevarat paradis pentru turismul activ nemotorizat in general si pentru cicloturism in special.

Va fi si o ocazie de a afla si dezbate mici secrete, reguli nescrise si problemele care se pot ivi in asemenea ture lungi in general si in acele regiuni ale Greciei in special.

"Stiati ca biciclistii sunt putin “dusi”? Circula prin oras pe doua roti cand oamenii “seriosi” au 4x4, le pasa de mediu si de ceilalti cand nimanui nu-i mai pasa de nimic, se chinuie sa pedaleze ca sa fie sanatosi cand, conform reclamelor, exista medicamente pentru orice, ies la sfarsit de saptamana prin munti in cautare de frumusete, liniste si aer curat desi gasesc tot mai des sunetul si mirosul drujbelor si peisajul spurcat de microhidrocentrale si rauri pline de mizerii, cand ar putea sa stea cuminti acasa si sa vada la televizor “Gradina Carpatilor” si alte locuri minunate si unice in lume... si pe deasupra se mai si dau “dusi” prin vacante cu bicicleta prin alte tari. De unde "nebunia" asta? Pentru ca pe bicicleta toate simturile iti sunt impresionate: peisajele se percep diferit de cele vazute prin parbrizul unei masini, parca mai mai apropiate si mai palpabile, mirosul padurilor este real, fructele de padure iti desfata gusturile, iar auzul iti este surprins de varietatea si melodiozitatea zgomotelor. Asa ca e foarte bine sa fii “dus””, a declarat autorul proiectiei, nerabdator sa impartaseasca publicului clujean impresii si informatii si despre aceste destinatii.

CCN este o asociatie turistica, sportiva, civica si ecologista care militeaza de peste doua decenii pentru un om sanatos intr-un mediu sanatos, rezultand o dezvoltare durabila a societatii.

Acest comunicat este publicat pe blogul CCN www.ccn.ro iar eventul aferent este afisat pe facebook la adresa: https://www.facebook.com/events/1231079856907517/

Va asteptam!

Cluj-Napoca, 5 iunie 2016

Radu Barna
autorul turei si proiectiei

Radu Mititean
director executiv CCN


This entry was posted on 6/05/2016 11:30:00 p.m. and is filed under , , , , , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.