Author: CCN
•5/14/2024 10:29:00 p.m.

MARSUL BICICLISTILOR CLUJENI EDITIA 170

Clubul de Cicloturism Napoca (CCN) organizeaza sambata 18 mai 2024 a 170-a editie lunara a Marsului Biciclistilor Clujeni (MBC170), cu plecare la ora 10:00 din p-ta Mihai Viteazu.

Sunt bineveniti orice locuitori ai zonei metropolitane clujene care au bicicleta in buna stare tehnica si echipata conform legislatiei rutiere. Participantii sub 16 ani trebuie sa poarte casca, asa cum prevede actuala legislatie.

Este o noua ocazie de intalnire, cunoastere si pedalare in comun a biciclistilor clujeni, dar mai ales o ocazie de a reaminti autoritatilor locale, publicului si presei de nevoia promovarii utilizarii bicicletei ca mijloc cotidian de transport in oras, componenta esentiala a mobilitatii urbane durabile si alternativa viabila la transportul automobilistic, alaturi de transportul in comun si deplasarea pietonala.

Participantii isi exprima din nou ingrijorarea fata de lipsa sau inadecvarea dezbaterilor publice a planurilor de noi infrastructuri de biciclete si fata de calitatea redusa a majoritatii pistelor de biciclete mai vechi si mai noi, existand uneori deficiente calitative grave la noile piste sau rastele si mentinandu-se nerezolvate unele probleme la pistele vechi, de la latimea insuficienta la lipsa de continuitate, de la marcaje si indicatoare rutiere lipsa, la cele neclare sau gresit amplasate, ce pun in pericol biciclistii si alti participanti la traficul rutier.

Durata estimata a parcurgerii este de circa o ora si jumatate iar traseul este un circuit in zona centrala si pericentrala si cart. Grigorescu, Iris si Dambul Rotund, Gruia si Garii, cu lungime de circa 16 km si diferenta de nivel de circa 150 metri, astfel ca este accesibila aproape oricui stie sa circule cu bicicleta, nefiind nevoie de anumit nivel de antrenament. Se recomanda bicicleta cu suficiente viteze pentru ca se urca putin pe dealurile din nordvestul orasului.

Traseu propus: Piata M.Viteazu - str. I.P.Voitesti - str. Iasilor  str. Somesului - str. Lalelelor - Cl.Bucuresti - str. A. Pann - str. Parcul Feroviarilor - podul Rasaritului - str. Caii Ferate - Gara - str. Giordano Bruno -  str. Partizanilor - str. :Lombului - Cl.Baciului - str. T.Vladimirescu - str. R.Vuia - str. Radauti - str. Suceava - str. Buhusi - str. Kovari Laszlo - str. Fericirii - str. Campeni -str. Horea - str. St.L.Roth - str. Gen. Dragalina - bd. 1 Decembrie 1918 - str.G.Muzicescu - pista biciclete mal stang Somes - pasarela Parcul Rozelor - pista biciclete mal drept Somes - str. Uzinei Electrice - str.I.Macelaru - str. Deva - str.G.Cosbuc - pista biciclete Parcul Central - str. G.Baritiu - p-ta M.Viteazui. 

Faptul ca plecarea si sosirea este in p-ta M.Viteazu este cauzata de faptul ca zona p-ta Uniriil, unde era initial planuit punctul de plecare si sosire, va fi in 18 mai inchisa pentru accesul vehiculelor, fiind in zona respectiva un alt eveniment public ( Color Run).

Evenimentul este din seria lunara de marsuri velo inceputa in septembrie 2007 in continuarea celei anuale incepute de CCN in 1998. Evenimentul se defasoara sub egida Federatiei Biciclistilor din Romania (FBR).

Detalii despre MBC170 se pot gasi si pe www.ccn.ro la adresa
si pe pagina de facebook a evenimentului, la adresa:

Cluj-Napoca, 14 mai 2024

Radu Mititean
director executiv CCN

This entry was posted on 5/14/2024 10:29:00 p.m. and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.